Откриването е на 1 юни – Международен ден на детето

На сцената на Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив ще се проведе 10-то издание на Международния детски балетен фестивал " С любов за танца " 2017 г. Фестивалът се провежда от 1999 г. през година, с участието на талантливи деца от България и чужбина. Фестивалът ще се проведе от 1 до 4 юни 2017 г. и е част от културната програма на Община Пловдив и се организира  и домакинства от  Балетно студио „Буратино“  и Фондация „Буратинобалет“. 

В настоящото 10-то издание фестивала ще участват деца и ученици от 10 български града и деца от Италия, Гърция, Турция, Македония, Русия, Англия и Китай. Международният детски балетен фестивал "С любов за танца" се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и любезното спомоществователство на български и чужди юридически и физически лица.

В програмата са включени открити уроци от водещи специалисти в областта на балетното изкуство, като изявите на участниците са открити за публиката.  Тази година организаторите са подготвили много и интересни изненади за всички участници.

  По традиция  тържественото откриване съвпада с Международния ден на детето -1 юни. Точно в 19.30 часа започва спектакълът „Една представа за щастие " по музика на Жорж Бизе на домакините - Балетно студио "Буратино".  На  2 и 3 юни публиката ще има удоволствието да види изявата на гостите от България и чужбина, а на 4 юни в 19.00 часа е тържественото закриване  и гала концерта на наградените. 

Организаторите от Балетно студио „Буратино“ и Фондация „Буратинобалет“ се надяват с гордост да посрещнат и изпратят своите гости с думите „Добре дошли и през 2019 година , когато Пловдив ще бъде Европейска столица на Културата!“

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…